Vipers utan en Roos skulle inte kännas som Vipers

Blogg

Förlängningen av Johan Roos är så klart viktig för Växjö Vipers eftersom han är en bra innebandyspelare, trots ett lite tyngre år bakom sig.

Men som jag skrev i det här blogginlägget när Filip Kjellsson förlängde är det också viktigt att kulturbärare stannar, nu när Eric Roos, Simon Ohlsson och Viktor Johansson bestämt sig för att sluta.

Känslan är ju att bröderna Roos alltid har spelat i Växjö Vipers. Johan kom till Vipers 2007. Eric 2004. Båda från Öjaby. Därefter har de varit med på resan från allsvenskan till etablerat SSL-lag.

Jag gillar att kolla i arkiven. Och kolla bara in den här bilden jag hittade från 24 september 2004, då förstår man att det var ett tag sedan Eric Roos, då 17 år, värvades till klubben.

Roos

Roosbröderna är spelare som man älskar att ha i sitt eget lag men hatar att möta. Stenhårt spel. Alltid på gränsen, ibland, vissa skulle säga ofta, över den.

Att tappa båda hade varit tufft. Ett Växjö Vipers  utan en enda Roos skulle nämligen inte vara det Vipers jag har lärt känna.