Vipershjälte med nya spännande uppdrag

Blogg

transport.php-187Innebandylivet leker för den förre Växjö Vipers-spelaren Kristofer
Widlundh – trots att han numera lagt karriären som spelare åt sidan.

Hela dagarna får han nämligen jobba med det bästa han vet: innebandy.

– Ett drömjobb. Det är sjukt roligt och man träffar många underbara människor som delar samma intresse, säger Widlundh.

Jobbet är på Upplands innebandyförbund och där han går under titeln utvecklingskonsult. I uppdraget ingår att jobba med svensk innebandyns utveckling, att implementera den så kallade SIU-modellen hos föreningar och att hjälpa dem att utvecklas organisatoriskt och strukturellt.

– Sedan har jag lite andra uppgifter också, bland annat jobbar jag med Sweden Floorball Youth Camp som är ett stort utvecklingsläger. Där är jag projektledare för Uppsala.

På fritiden tar han paus från jobbet – med att vara ny assisterande tränare för SSL-laget Sirius.

– Jag hoppas att jag har kompetens nog att vara tränare. Det märker vi den här säsongen. Nu har jag inte huvudansvaret vilket är skönt. Det handlar om att se och lära.

Med sin professionalism och aldrig ge sig-anda var Widlundh länge en pålitlig pusselbit i Växjö Vipers lagbygge. Han var bland annat med på resan upp till SSL.

Så under sina fem år i klubben fick Widlundh en speciell plats i Växjö Vipers historia. Och Vipers fick samtidigt en speciell plats i Widlundhs hjärta.

– Det är något speciellt med smålänningar, de är trivsamma. Jag kom lätt in i föreningen. Jag kom lätt in i laget. Jag kom lätt in på arbetsplatsen jag hade. Jag trivdes bra med omgivningen och det gör mycket.

– Sedan tror jag mycket handlar om de framgångar vi fick uppleva under tiden jag var i Vipers. I takt med att laget och föreningen utvecklades kände man en stor tillhörighet och den tillhörigheten gör att man känner stor kärlek till klubben och staden.

Han lämnade Vipers inför den gångna säsongen tillsammans med en rad andra stora profiler. Som Linus Jämtdal och Kim Kulich.

– Det behövdes en föryngring, sedan var jag lite orolig att det blev för många på en och samma gång som valde att röra på sig. Men det är här man ser Niklas Nordén och Johan Schönbecks storhet som ledare, att kunna få ihop ett lag på så kort tid. De gjorde det fanatiskt bra sett över hela säsongen.

Den stora utmaning Widlundh ser för Vipers är att börja fylla på truppen med fler talanger från de egna leden, eller i alla fall talanger från närområdet.

– De måste börja bygga underifrån. Jag vet inte hur länge de orkar ta in nya spelare från andra städer och jobba så. Förhoppningsvis har de en plan för det.

Nu när du är tränare för Sirius, hur ska det bli att möta Växjö?

– Det kommer att bli fantastiskt roligt. Jag ska göra allt för att slå dem.