Vöikers bör återigen ligga i toppen

Blogg

Ikväll är det dags för Vöikers att dra igång sin säsong. Och jag blir förvånad om laget inte parkerar sig i toppen av tabellen, att de ska nå topp fyra igen tycker jag ska vara en självklarhet. Serien känns visserligen jämnare i år. Men Vöikers känns minst lika bra som i fjol.

Visst, många mål och assist försvann när Henrik Areskoug gick till Craftstaden. Men de unga talangerna, som Felix Göthberg, är alla ett år äldre och borde därmed vara ett år bättre. Här finns det säkert många poäng framåt att plocka ut.

Precis som nye tränaren Michael Elmér lyfte fram när jag pratade med han nyligen ligger lagets absoluta styrka i försvarsspelet. Erik Svensson ska ha varit riktigt het på försäsongen. Och på backsidan finns det mycket kvalitet, då en rad nya namn har värvats in som breddat truppen.

Erik Oscarsson har lämnat för Vipers, men åt andra hållet har Simon Ohlsson och Viktor Johansson kommit. Det är ju definitivt inte en försämring. Erik Oscarsson har framtiden för sig. Simon Ohlsson och Viktor Johansson är färdiga spelare, färdiga ledare. Michael Elmér beskrev de båda som två ”innebandypappor” för alla unga talanger.

Att då välja Simon Ohlsson som ny kapten känns som det mest självklara valet som gjorts. Assisterande blir David Åberg.

”Båda har hög status både inom truppen men även för de som befinner sig utanför. Simon med sin erfarenhet från spel i SSL med Vipers & hans otroliga seriositet & vilja att offra sig för laget samt David som har varit med på hela resan från DIV4 till DIV1 & har Vöikers som moderklubb och erkänt hjärta för klubben”, skriver klubben på sin hemsida.

Vöikers ska vara ett topplag. Allt annat än att nå topp fyra är ett misslyckande, enligt mig.