Vöikerstränaren lämnar - Ola Karlsson ersätter?

Blogg

Det blev en säsong i IBK Vöikers för Deniz Nilsson. Trots ett år på kontraktet väljer han att lämna klubben.

– Jag vill ha lite mer tid med familjen, säger han.

Vöikers lyckades efter en tuff start spela upp sig rejält under den gångna säsongen och landade tillslut på en fjärde plats i division 1.

I kvalet till allsvenskan tog det dock stopp mot Malmö FBC.

– Vi fick en väldigt tuff start på säsongen. Vi hade inte samma formation i någon träningsmatch sett vad vi sedan gick in med i serien. Men med tiden fick vi tillbaka folk från skador, jag fick koll på grejerna och då började vinnartåget rulla som resulterade i kvalplatsen, säger Deniz Nilsson.

– Sedan utvecklade vi de unga talanger som Vöikers har. Det syns nu när Erik Oscarson gick till Vipers och folk har kommit med till det här U19-landslagslägret. Så jag känner mig nöjd med säsongen.

Nu väntar ett sabbatsår från innebandyn.

– Det är i alla fall tanken. Sedan vet man aldrig vad som händer, så man får i alla fall hålla dörrarna öppna. Men som det ser ut nu är det tid med familjen som gäller.

Vöikers sportchef Håkan Halléhn hade gärna haft kvar Deniz Nilsson ännu en säsong, men förstår samtidigt hans situation.

– Vi tycker att han gjorde det jättebra den gångna säsongen. Så vi hade gärna jobbat vidare med honom, säger Halléhn.

Nu pågår jakten på ny tränare för fullt.

– Vi har satt vår prägel på hur vi vill spela innebandy och utifrån det letar vi tränare. Det innebär att vi inte bara kan ta vilken tränare som helst, utan det måste vara en som kan anamma vår spelmodell. Det blir viktigt att träffa rätt där, säger Håkan Halléhn.

– Marknaden är begränsad i hur många tränare det finns att tillgå. Så det är inte helt lätt, fortsätter han.

Ett spår i jakten är Ola Karlsson, tidigare tränare i Lagan.

– Vi har anmält vårt intresse och sedan har vi låtit det vara där. Vi har gett han lite tid att återkomma. Vi letar på bred front, så vi har inte bara ett alternativ.